formatia azur

Formatia Azur din Braila

FORMATIA AZUR A FOST INFIINTATA IN ANUL 1979 DE CATRE NELU VLAD .

CONDUCATORUL FORMATIEI NELU VLAD INTRODUCE UN NOU STIL DE MUZICA , MUZICA DE PETRECERE CANTATA CU INSTRUMENTE ELECTRONICE (ORGA,TOBE,CHITARI).

IN ANUL 1981 FORMATIA AZUR E ANGAJATA SA CANTE LA BARUL RUBIN DIN BRAILA . RESTAURANTUL RUBIN A INCEPUT SA FIE FRECVENTAT DE PUTERNICII BRAILEI IAR O MASA NU SE PUTEA GASI INTR-O SEARA CAND CANTA AZUR, DOAR CU PROGRAMARE.

NELU VLAD A CANTAT MUZICA DE PETRECERE INSPIRANDU-SE MULT DIN MUZICA BALCANICA(GRECEASCA , TURCEASCA) . DESI PRESA LA CONSIDERAT INVENTATORUL MANELELOR NU POT SPUNE CA NELU VLAD A CANTAT MANELE CI A CANTAT MUZICA DE PETRECERE CARE NU ARE NICI O LEGATURA CU MANELELE DE ASTAZI CANTATE DE GUTA , ADRIAN ETC.

IN ANUL 1986 APARE PRIMUL ALBUM AZUR. NU EXISTA O PETRECERE IN ANII 80 SA NU SE ASCULTE AZUR. TOATA LUMEA INVATASE HITURILE CENUSAREASA, MONA, SATRA, PRINTISORUL ETC CANTATE DE AZUR.

DIN 1986 FORMATIA AZUR INCEPE SA CANTE IN CONCERTE, PRIMUL CONCERT AZUR A FOST LA ARENA PROGRESU BRAILA CARE A FOST NEINCAPATOARE PENTRU CATEVA MII DE OAMENI CARE ASTEPTAU SA VADA FORMATIA AZUR.

LA FEL SE INTAMPLA SI IN ALTE ORASE ALE TARII SALILE DE SPECTACOLE ERAU NEINCAPATOARE. CEL MAI MARE SUCCES CARE LA AVUT AZUR A FOST PERIOADA 1987-1990.

IN ANUL 1989 FORMATIA AZUR A FOST INTERZISA DE REGIMUL COMUNIST DEOARECE SE SPUNEA CA AZUR CANTA MELODII CU TEXTE VULGARE ACEST LUCRU DOVEDINDU-SE NEADEVARAT. AZUR ESTE PRIMA FORMATIE PRODUSA DE O CASA DE DISCURI PARTICULARA.

IN ANUL 1990 NELU VLAD PRIMESTE DISCUL DE AUR EUROSTAR , VANZARILE DE CASETE SI VINILURI DEPASIND CIFRA DE 500 000 . IN ANUL 1994 AZUR INCETEAZA SA MAI CANTE LA SPECTACOLE CANTAND DOAR LA NUNTI SI PETRECERI.

NELU VLAD COLABOREAZA CU MARII CANTARETI AI TARII ION DOLANESCU SI IRINA LOGHIN , CU REGELE ION DOLANESCU NELU VLAD PUBLICA 4 DISCURI DINTRE CARE DOUA SUNT SI CU IRINA LOGHIN.

PRINTRE CELE MAI MARI SLAGARE ALE FORMATIEI AZUR :ROATA VIETII, SUNTEM ROMANI MEREU, SATRA,PRINTISORUL,TRENUL VIETII ETC. DIN DISCOGRAFIA FORMATIEI AZUR AMINTIM CA FORMATIA AZUR A PUBLICAT 42 DE VOLUME DINTRE CARE 8 SUNT INAITE DE 90 , 3 DISCURI DE VINIL.

Sursa: site oficial

Ne despartim si tare-as vrea

Trenul Vietii

Slagarele formatiei Azur


Vreau sa petrec cu Oceanu


Ce dulce-i vinul


Mai intoarce doamne roataHai vino iar in gara noastra mica

 

Claudia, Claudia

 

S-a rupt lantul de iubire

Mai poti citi !

Asculta live radio online Ascult Online radio online: dance, populara, manele... Radio Live Locatiipentrununti.ro