fuego

Fuego

Fuego, pe numele lui adevarat Paul Surugiu, este unul dintre cei mai indragiti cantareti si unul dintre cei mai indragiti interpreti de muzica usoara, dar si de muzica etno, pop, dance si muzica populara. Cu numele Fuego a fost botezat de fosta lui prietena care a scos din dictionarul spaniol-roman vreo 50 de cuvinte, din care el a ales cu ochii inchisi unul – s-a nimerit sa fie “Fuego”

A absolvit Scoala Populara de Arta din Cluj, a urmat cursurile Facultatii de music-hall la clasa prof. Marius Teicu fiind declarat “Cea mai buna voce a promotiei” si a absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universitatii Ecologice, clasa prof. Adriana Pitesteanu. A luat trofeul de cristal la festivalul “Slagarul de aur” de la Minsk, premiul doi la Festivalul “Aurelian Andreescu”, premiul pentru cea mai buna voce a anului, acordat de Fundatia pentru Tineret “Fan-club Bucuresti” in anul 2000. In 2001 a luat si premiul pentru cel mai bun album de colinde al anului, “Spre rai”. A lansat treisprezece albume, iar recent a lansat albumul intitulat “Mi-e dor de tine, mama” sub culorile Casei de Productie “Euromusic” – Cluj.

La sfarsitul lunii mai 2007  sustinea pe scena Teatrului National Bucuresti spectacolulul live “Casa parinteasca”, o incununare a unui proiect dedicat poetului basarabean Grigore Vieru. Un proiect intitulat “Fuego il canta pe Grigore Vieru” care a demarat  acum un an si care este dedicat marelui poet de dincolo de Prut. Acesta a inclus un turneu national care, a cuprins aproape douazeci de orase, printre care Iasi, Botosani, Suceava, Bacau, Onesti, Roman, Buzau, Piatra Neamt, Targoviste, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures, Brasov si Cluj.

Versurile tuturor pieselor, saisprezece la numar, ii apartin poetului basarebean Grigore Vieru, iar muzica, in cea mai mare parte, este compusa de FUEGO care a fost acompaniat de formatia “Alesis” din Campina, iar la pian de catre orchestratorul Alexandru Malschi.

Una dintre invitatele interpretului a fost si Irina Loghin, alaturi de care a interpretat doua duete, dintre care unul in prima auditie. La spectacol a fost prezent si poetul Grigore Vieru care, desi bolnav de inima, a venit special pentru FUEGO de la Chisinau. Tot atunci a fost lansata si cartea “Gara Centrala” scrisa de Dora Alina Romanescu, un roman ce prezinta, intr-o impletire de realitate si fictiune, viata personala si artistica a lui FUEGO, pana la varsta de 30 de ani.

sursa : acasa.ro

Mai poti citi !

Asculta live radio online Ascult Online radio online: dance, populara, manele... Radio Live Locatiipentrununti.ro